DM i fladfisk 2016

Skurbbe 850 gr / Pighvar 1980 gr / spætte 1350 gr

spætte 1,9 kg Ny PR i DK og BR

1,9 kg

1,9 kg C&R

Paw med spætte på + 1 kg C&R

Folk på havnen før start

Vi skulle deltage ved DM i fladfisk for 4. gang, målet var en top 3. placering, efter sidste års 2. plads. Men vi vidste godt at det kunne blive meget svært og der var flere ting som skulle falde perfekt sammen før det ville blive en succes. 

Vi tog hjemmefra Fredag morgen meget tidligt, vi havde en lang dag foran os da vi jo kun havde denne ene dag at træne i. Vi ankom til Onsevig havn ved 8.30 tiden og fik hurtigt båden i vandet, og afsted i en fart. Vi fik fisket masser af pladser igennem, skrubberne var svære at få noget størrelse på men der var masser af dem. Isinger var der også masser af, det er helt fantastisk den snitstørelse der er på dem i Langelandsbæltet i forhold til i øresund, vi fik masser over 400 gr. og et par stykker over 500 gr. hvarrene fik vi ikke nogen af om fredagen, men vi havde også flere udgangspunkter for at finde dem om lørdagen. Spætterne fandt vi på flere pladser og især en som vi fandt var god, den leverede nemlig på bare 20 minutters fiskeri, en PR spætte til Nichlas i DK på 1900 gr. og 54 cm. som self. blev genudsat. 

Lørdag følte vi os klar. 145 både lå klar til start ude foran havnen, da startskuddet lød, blev gashåndtaget lagt i bund og kursen sat mod hvar pladserne. Vi ankom sammen med flere både, og efter bare 2 minutter var den første pighvar i båden, dog en lige under målet som måtte ud igen, efter det skulle der kun gå ca 3-4 minutter før John fik et godt hug, fisken stod tungt, den blev forsigtigt presset op mens vi måtte bagge til den. En ordenlig plade vidste sig i overfladen og nettet blev lynhurtigt sat under den, jublen var stor i båden. og da vægten sagde 1980 gr. blev der jublet endnu mere og delt high fives ud. Selvom vi burde sejle videre, fiskede vi 2 drev mere bare for at se om der var en der skulle være endnu større, hvilket der ikke var, men vi var også rigtig godt tilfredse over den gode start. Nu havde vi masser af tid til de øvrige 3 arter, hvilket også gik godt, vi havde dog håbet på en større skrubbe. Fiskene skulle indvejes renset og da dagen var omme havde vi gjort det godt, vi lå nummer 1. Med en pighvar renset på 1929 gr. skrubbe på 800 gr. ising på 466 og spætte på 1315 gr. som samlet gav 223 point. 

Om søndagen skulle vi bare ud og forbedre skrubben og isingen. Der blev hevet den ene fisk op efter den anden hele dagen og til sidst mindede det mest om et samlebånds arbejde. Men det gav pote, vi fik forbedret skrubben til en fisk på 910 gr. og isingen på 483. efter forbedringerne endte vi på 237.2 point men vi var i tvivl om hvordan de andre både havde klaret sig, så det var med spænding på da top 3 skulle kåres, heldigvis havde vi gjort det godt nok til at beholde 1. pladsen og titlen som Danske mester i fladfisk i Team konkurrencen. Desunden blev vi nummer 4 og 6 i den individuelle konkurrence. Vi havde den 3. største pighvar i konkurrencen, den 2. største spætte og den 7 største skrubbe. 

Vi takker alle som står bag denne konkurrence, det er helt fantastisk at det kan gå så godt med så mange både i en lille havn. 

Team Stormen