Kinnarps 2016

Casper med slethvar på ca 700 gr C&R

Kuller på 1,5 kg C&R

C&R

+ 1 kg C&R

C&R

Som alle de andre år skulle vi self. deltage i den Svenske konkurrence Kinnarps (Garmin fiskefestival) som igen iår havde udgangspunkt fra Bostahusen lige nord for Landskrona. Det skulle dog blive lidt anderledes iår da Jonas var taget til Havøysund for at guide i 6 uger, derfor måtte John springe til. Men iår var der også lavet om i regelsættet. Normalt må man fange lige så mange arter man kan og indveje alle, iår kunne man også fange lige så mange arter man kunne men det var kun de 12 mest point givende fisk som talte med i konkurrencen. Der skulle derfor laves noget om i taktikken, alt efter hvilke fisk det så kunne betale sig, rent tids mæssigt og point mæssigt at fiske efter. Samtidig med at reglerne var lavet om var præmie uddelingen ligeså lavet om, der var iår kun præmier til de 5 bedste både. Der var så lagt mere vægt på nogle gode præmier til største fisk inden for hver art. 

Der var iår ca 10 både mere med end forrige år, hvilket jo kan skyldes det nye regelsæt. Men vi vil stadig gerne give vores aller bedste anbefalinger til denne konkurrence, vi håber kun at der vil blive ved med at komme flere både med. 

Vores trænings fiskeri startede ikke som det har gjort de andre år med at være flere uger før. iår havde vi sat hele ugen optil af kun til at træne, hvilket var en rigtig god ide, i og med at der var flere arter som drillede, men vi havde nu en meget godt fornemmelse af fiskeriet dagen inden kinnarps. Under vores trænings fiskeri kom der fik vi på trods af drilleriet nogle pæne fisk i båden, bla. 2 pighvar over kiloet, 3 skrubber over kiloet, og mange flere fisk. 

om Lørdagen til Kinnarps var vi klar, men som vi skulle til at sejle ud af havnen blev vi ramt at flere småproblemer, som gjorde at vi var de sidste der kom ud af havnen og ikke var med da starten gik. Da vi kom ud af havnen blev vi  mødt af 6-8 sek. meter fra nordvest, vores plan var at starte nordpå om lørdagen så det var en lidt hård tur derop, eftersom vi fik vinden og bølgerne lige i snotten. Vi klarede dog turen nordpå, unden alle de småproblemer som vi startede med, på nær at vores beslag til antennen kænkkede. Vi kom igang med at fiske og der skulle ikke gå mere end 3 minutter, før den første fisk kom i båden, John havde sat krogen i en rød knurhane, som vi sikkert fik nettet, og så var vi igang. Super fisk at starte på. Men johns held "dygtighed" stoppede ikke der på et drev fik han nemlig 2 pighvar på hhv. 900 gr og ca 1100 gr. og en slethvar på lidt over 700 gr. super fisk som vi havde brug for. Vi fiskede dog lidt videre for at se om vi ikke kunne få en stor grå knurhane, desværre var de ikke sådan lige at fange store hvilket de heller ikke var under træningen, tilgengæld fik Casper en rød knurhane på næsten 400 gr. som var ca. 50 gr større end den vi havde i forvejen, en fisk som gav næsten 100 point, vi besluttede os derfor at vi måtte videre, der var nemlig mange flere arter som godt kunne kræve noget tid. Resten af dagen gik nu meget godt efter den plan vi havde lagt, vi fik alle de fisk vi havde sat os for at fange på første dagen, plus vi fik mindre eksemplare af de dem vi skulle fiske om søndagen. Vi fik indvejet 12 arter efter første dag, nogen mindre end planlagt og andre større, så vi lå nummer 2 med godt 50 point op til Navia på 1. pladsen. søndag skulle bruges på at bade orm, efter rødspætte, skrubbe og ising, da det var disse 3 arter som vi bedst kunne lave point på. De 12 arter vi fik lørdag er følgene : (grå Knurhane, rød knurhane, pighvar, slethvar,skrubbe,rødspætte,kuller,sild, markrel, ulk, ising, bergylte og hornfisk.) 

Søndagen ar det noget bedre vejr, faktisk næsten for godt til at få et super fiskeri efter de flade, der var ikke meget gang i vandet og afdriften var lige lidt for lidt til rigtig at bringe de flade i hugget. Der blev derfor kæmpet for det, vi fik da også nogle fine flade i båden med spætte på 1080 gr. ising på ca 370 gr. og skrubbe på kun ca 700 gr. Skrubben var ellers den fisk som vi følte os mest sikre på i og med at vi havde fået så mange store ved trænings fiskeriet, men forholdene gjorde nok bare at de ikke ville lege med. Hvilket også kunne ses på de andre bådes fangster, største skrubbe i konkurrencen havde Navia med en på 765 gr. 

Da vi kom ind til indvejningen kunne vi forstå på alle de andre at det ikke kun var os der havde haft en svær dag, vi vidste allerrede om lørdagen at vi skulle være rigtig gode om søndagen hvis vi skulle slå Navia som havde en god føring. Navia havde fanget nogle fisk som gav dem en lille forbedring men ikke meget, og når vi sad og regnende sammen på resultatet vidste vi at det ville blive meget tæt. hvilket det også gjorde, Team Garmin Sweden fik 3. pladsen (930.73 point) vi fik 2. pladsen (952.51 point) og Navia 1. pladsen (961.48 point) altså kun 9 point mere end os. Det var en lidt blandende følelse at så lidt kunne skille det ad, men vi er dog stadig stolte og glade for 2. pladsen som er vores hidtil bedste placering ved kinnarps. 

Vi vil gerne slutte af med at takke kinnarps Havsfiskeklub for denne super konkurrence, vi ses til næste år. 

Team Stormen