Bornholm 2016

Den årlige tur til Bornholm, lå i år i uge 18 frem for den sædvanlige uge 17. Vi kom derover om lørdagen som også var sidste dag for Trolling Masteren. Vejret havde ikke været godt hele ugen under Masteren. Dog havde de lovet godt vejr fra om søndagen – og det fik vi. Vi var på vandet alle dage og flere af dagene var det som om at Østersøens vand var skiftet ud med olie, men en hel stille og spejlblank overflade. Fisk var der dog knap så mange af. Meldingerne over VHFen var få, men når der endelig kom nogle var det som regel større fisk.

Vi var de samme fem både afsted som vi plejer og da vi mødtes i Køge havn kunne man ikke mærke, at der var gået et helt år siden man sidst havde set nogle af de gamle drenge. Humøret var som det altid er - helt i top. Alle aftener blev brugt på terrassen, med at nyde solskinnet og nogle kolde øl mens der blev ventet på maden.

Fiskeriet var som sagt ikke noget man kan prale af. Først på anden dagen kom der en fisk i en af vores både. Team Slot var de eneste der var skrappe nok denne dag til at overliste en af de få Østersølaks der var, dog var det ikke nogen kæmpe, men en lille en på ca. 7 kg.

Tredje dagen var der lidt forbedring. Team Freelander fik hele to fisk i båden. Dog stadig småfisk i 5 kilos klassen. Vi slå også til, med en fisk der var oppe og snuse til den magiske 10 kilos grænse, vægten stoppede på 9.9 kg og ikke et gram mere.

Dagene gik og der kom ikke flere fisk i bådene, men flere af os mistede fisk. Sammenlagt har vi mistet fem fisk, bare i vores båd, hvor den ene spyttede krogen lige inden den skulle nettes. Så mistede fisk var en kæmpe frustrationsfaktor for os alle, når de nu ikke hang på træerne.

Sidste dag satsede vi på at tage tidligt ud og dét gav pote. Mens vi satte grejet, går den nederste rigger i 90 fod og efter en kort fight netter vi en flot blankfisk, som denne gang sniger sig over 10 kilos grænsen med en vægt på 10.5 kg. En lille times tid skulle der gå før der var action igen. Riggeren gik igen i 55 fod og linen hylede af hjulet. Efter en forholdsvis god fight netter vi en fisk på 6.8 kg, som ud fra fighten at dømme skulle være meget større. Nu troede vi lige vi havde fået hul på bylden, men sådan skulle det ikke være. Det begyndte at blæse op og vi var nødsaget til at ligge os længere ind i læ af øen. Der kom desværre ikke flere fisk til os den dag, men Team Orkanen nåede også lige at komme med på tavlen med en fisk i 6 kilos klassen.

Kun syv fisk blev det til i år på seks fiskedage og fem både. Det var nu ikke lige det vi havde håbet på, men man kan jo ikke vinde hver gang. Vi må bare gøre os bedre til næste år eller også må formanden (Kennet) bare sætte flere fisk ud.

Titlen som ugens fisker må nok gå til Kims søn, Anders, som var nede i den lokale sø en aften, hvor han på én time satte tre nye PR’er. En Spejlkarpe på 10 kg, en Skælkarpe på 10 kg og en Sude på 1.5 kg. Godt fisket må man sige.

Tak til alle de gamle drenge. Vi håber at se jer alle sammen igen til næste år.

Nichlas og Casper