Dm og Kinnarps 2014

Træningen til DM i fiskeri og Kinnarps startede vi allerede i begyndelsen af august. Fiskeriet efter de 6 fladfiske arter, gik jævnt godt, vi fik 2 fine spætter over kiloet, skrubber op til 900 gr. isinger op til 500 gr. Hvarene fik vi ikke fisket så meget efter men på de timer vi fik fisket det var det rigtig godt, dog ikke nogen over kiloet. Hårising fiskeriet drillede rigtig meget i år, vi fik faktisk flest fisk på nye pladser, med største på 220 gr. Langerne fandt vi også, og havde et fint antal, men det var svært at få nogen med størrelse på. Vi fik dem op til 1.5 kg. Kullerfiskeriet har været rigtig godt iår, og størrelsen på fiskene har været rigtig god, vi fik dem op til 2.15 kg. hvilket var ny BR. fiskeriet efter gylterne har også været svært iår men vi fandt dem dog til sidst, og fik nogle pæne savgylter op til 130 gr. og bergylter op til 950 gr. De resterende arter har vi som sådan ikke fisket efter men de er dog kommet op i pæne størrelser, især sildene har været rigtig store iår, hvor vi fik dem op til 375 gr. BR. 

DM i fiskeri blev holdt fra Helsingør og i super lækkert vejr. lørdagen startede som stort set alle de andre både med hvar fiskeriet, det var svært den første time, men derefter kom der stille og roligt gang i det. Vi fik vores arter og kunne komme videre i planen. Derefter ville vi prøve en plads hvor der havde stået pæne buler på 2-3 meter torsk, men de var pist væk. Resten af dagen gik nogenlunde efter planen, dog havde vi svært ved at fange en nogenlunde torsk i sildene, men ellers fik vi resten af vores fisk i den planlagte størrelse. Vi sluttede dagen med 12 arter og en fin 2. plads, men havde en meget svært andendag forude. Søndag skulle bruges til at fange nogen af de lidt svære arter. Og det startede heller ikke godt, vi brugte meget tid på at prøve at fange hårisingen men fik den aldrig. Vi valgte at droppe den for at fange hornfisken, og allerede efter 20 min fik vi en, men 1 meter fra netkanten røg krogen. 5 min efter fik vi igen et hug men den røg også. Nu var tiden snart gået så vi satsede alt på hornfisken på en ny plads, og 10 min inden lukketid blev vi belønnet med en lille en på 270 gr. vi sluttede anden dagen med den lille hornfisk og en forbedring på silden. Samlet blev det til en 4. plads. selvom vi må indrømme at vi havde regnet med en top 3 plads. Vi manglede bare heldet på anden dagen. Stort tak til SSK for et super konkurence og en rigtig fornuftig fordeling af præmierne, så der er plads til alle. Vinderen blev Team Vandskræk anden pladsen gik til Team Wupti Wupti  og tredje pladsen til til Team Blæser, tillykke til de skrabbe.

Garmin fiskefestival/Kinnarps fra Bostahusen i Sverige, lå weekenden efter DM og dette så vi rigtig meget frem til, da det altid er sjovt at kunne konkurrere med de beste dansk og svenske teams, og en konkurrence hvor artlisten er noget større end til DM. Vejret var nogenlunde lørdag, og vi havde lagt et stramt program for dagen. Vi satsede og sejlede modsat af alle de andre både, som sejlede nordpå mod hvar pladserne. efter 20 min fiskeri kom der hug på flådstangen og igen mistede vi en hornfisk, så der var ligt trykket stemning. De første par timer forløb dog stadig efter planen og vi fik nogle fine fisk der var lidt større end det planlagte. Op ad formiddagen kom vi op til hvar pladserne, der lå der stadig både og kæmpede med at fange hvarne, vi brugte 2 timer deroppe uden en eneste hvar, så vi måtte videre i planen, og sluttede dagen med 10 arter og en fin 4. plads. Søndag var vejret lidt mere blæsende, vi sejlede direkte til hvar pladserne hvor der igen skulle bruges meget tid på at få dem. i 3 timer kæmpede vi for at få dem, vi kunne ikke få begge hvarene men vi fik en fin slethvar på lige under 900 gr. og så mistede vi igen igen en af de forbandede hornfisk. vi manglede nogle lette arter tilbage at fange, som let kunne give os nogle point. men tiden var ved at rende fra os. vi fisk torsken og knurhanen, dog var knurhanen ikke særlig stor. Den sidste time brugte vi på at fiske efter den manglede markrel som vi ikke havde fået under noget af det andet fiskeri, hvor vi plejer at få omkring 8-10 stykker. Så der var lidt panik i båden. vi satte kursen mod Ven, hvor der blev satset fuld ud på dem, men de var bare ikke til at fange, så vi sejlede i havn ret skuffede over ikke at kunne fange en markrel. Så vi regnede med at vi var røget nogle pladser ned. Da præmie uddelingen, kunne vi konstatere at det ikke kun var os der havde haft en dårlig dag. Vi sluttede på en fin 3 plads hvilket vi var noget overrasket over efter vores dårlige 2. dag, men endelig fik vi en top 3 placering som vi har kæmpet meget for de sidste par år. Desunden vandt vi en el-motor for største kuller i konkurrencen på lige over 2 kg. vi havde også den største skrubbe og ulk i konkurrencen.  Vinderen blev Team Abu-Hummingbird og anden pladsen gik til Team Vandskræk stort tillykke til dem. Og til sidst et Stort tak til Kinnarps havfiskeklub og Garmin for den gode konkurrence, vi ser meget frem til at deltage igen næste år.  

Casper og Nichlas